СКСЗМ им помага на компаниите за мобилизирање на фондови

СКСЗМ им помага на компаниите за мобилизирање на фондови
Rregullativa afariste | 14-04-2021

 Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија организираше инфо-сесија за компаниите, на која се презентираше Законот за финансиска поддршка на инвестициите. Овој настан се оддржа во соработка со компанијата членка и истовремено стратешки партнер на Комората, СЕГ Холдинг.

На оваа инфо-сесија, компаниите се информираа врз процесот на аплицирање за финансиска помош, кои инвестиции се поддржани, потребните документи за апликација, роковите за аплицирање и други различни проблематики.

СКСЗМ секогаш ќе стои блиску до бизнисите, помагајќи им во областа на мобилизирање на фондови, што ќе резултира со успешно вршење на нивната дејност.Сподели