Саеми во Мексико, септември 2019

Саеми во Мексико, септември 2019 13-08-2019

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со Министерство на надворешни работи и амбасадата на Мексико во Белград Ве информира за можноста за учество на саеми во Мексико кои ќе се одржат во септември 2019 година. E Movilidad. 3-6 October, 2019, Expo Santa Fe, Mexico City, Mexico. Specialized event in hybrid and electric mobility. Automobiles, motorcycles, bicycles, utility & entertainment vehicles. Conferences and workshops.4,000 m2 of exhibition area, more than 30 exhibitors and more than 10,000 visitors. Contact: http://www.emovilidadexpo.com/ Mexico International Motorcycle Show. 3-6 October, 2019, Expo Santa Fe, Mexico City, Mexico. The meeting point for the motorcycle industry in Mexico, bringing the best shopping and entertainment experience to the show floor. 25,000 m2 of exhibition area, more than 85 exhibitors and more than 33,000 visitors. Contact: http://www.salondelamotocicleta.com.mx/ Monterrey International Book Fair. 12-20 October, 2019, Cintermex, Monterrey, Nuevo Leon, Mexico. the most representative cultural event of the year in the north side of Mexico. Different cultural events organized by different publishers, civil associations, universities and independent authors. 15,000 m2 of exhibition area, more than 112 exhibitors and more than 213,000 visitors. Contact: https://www.feriadellibromonterrey.mx/ Expo Joya. 15-18 October, 2019, Expo Guadalajara, Guadalajara, Mexico. Joya opens its gates to wholesale buyers, who wish to begin their jewelry business, complement the one they already have, or to increase the number of providers. The exhibition offers different pavilions with gold and silver jewelry, watches trending, costume jewelry, jewelry supplies, and fashion accessories to enhance the shopping experience. 15,000 m2 of exhibition area, more than 350 exhibitors and more than 15,000 visitors. Contact: https://expojoya.com.mx/en/ Expo Cihac. 15-19 October, 2019, Citibanamex Center, Mexico City, Mexico. The leading event in the construction industry with the best business opportunities. Innovations and trends from exhibitors who show and launch their new products in the framework of the event creating a business community that remains active throughout the year. Architecture, interior design, coatings, floors, machinery, tools, materials, sustainability, energy efficiency, windows, locks, technology and services making countless business connections among key players in the industry. 34,000 m2 of exhibition area, more than 500 exhibitors and more than 30,000 visitors. Contact: https://expocihac.com/ За сите дополнителни информации, Ве молиме контактирајте не на телефон 02 3091 440 или на е-маил: info@chamber.mk.  
Më tepër ...

Покана за учество на саем во Турција

Покана за учество на саем во Турција "FOOD TECH EURASIA" и "EURASIA PACKAGING" 05-08-2019

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со АДОНИС ГРУП Ве информира за можноста за учество на: 14-ти Интернационален Саем за храна и пијалоци - FOOD TECH EURASIA, кој ќе се одржи во период од 23.10-26.10.2019 година во Истанбул.  На саемот  посетителите ќе имаат можност да видат: - Машини за производство на пијалоци и течна храна, системи за стерилизација,индустриски мешалки итн. На следниот линк можете да го превземете пријавениот лист за посета на саемот, a Вашето присуство можете да го пријавите најдоцна до 09.10.2019 година. 25-ти Интернационален  Саем за пакување - EURASIA PACKAGING кој ќе се одржи во период од 23.10-26.10.2019 година во Истанбул.  На саемот   посетителите ќе имаат можност да видат: - Пакување од стакло, пакување од дрво (од хартија, од метал, од пластика), помошни материјали за пакување, хемикалија за пакување, машини за пакување, машини за печатење. На следниот линк можете да го превземете пријавениот лист за посета на саемот, a Вашето присуство можете да го пријавите најдоцна до 09.10.2019 година. Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со АДОНИС ГРУП Ви овозможува бесплатно хотелско сместување во хотели со 4 или 5 звезди за двата саеми, а патните трошоци се обврска на компанијата. Саемот може да го посетат само двaјца посетители од една кoмпанија. За сите дополнителни информации Ве молиме контактирајте не на телефон: 02 30 91 440 или на е-маил: asistent@sojzukomori.org.mk.
Më tepër ...

Национална изложба и саем за земјоделство и прехранбена индустрија (ОМÉК)

Национална изложба и саем за земјоделство и прехранбена индустрија (ОМÉК) 30-07-2019

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со амбасадата на Унгарија Ве поканува на Националната изложба и саем за земјоделство и прехранбена индустрија која е најстарата земјоделска манифестација во Унгарија, која има голема традиција и повеќе од 100 години историја.Саемот ќе се одржи во период 26-29 септември 2019 година Будимпешта. ОМÉК со своите 900 изложувачи и 100 илјади посетители е најголемата унгарска изложба во земјоделството и прехрана и една од најголемите во овој регион на Европа. На следниот ЛИНК можете да ги погледнете деталите за саемот. За сите дополнителни информации, Ве молиме контактирајте не на телефон 02 3091 440 или на е-маил: info@chamber.mk.  
Më tepër ...

8 регионална конференција на добавувачи на автомобили, 8-9.10.2019, х. Рамада, Будимпешта

8 регионална конференција на добавувачи на автомобили, 8-9.10.2019, х. Рамада, Будимпешта 26-07-2019

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со Амбасадата на Унгарија Ве покануваат да учестувате на осмата регионална конференција на добавувачи на автомобили која ќе се одржи во периодот од 8-9. Октомври 2019 година во хотел Рамада - Будимпешта. Во рамки на конференцијата се предвидени одржувања на B2B настани со можност за креирање и зацврстување на деловните односи со домашни и регионални партнери.   Главни теми на настанот се:  Актуелни предизвици на доставувачкиот менаџмент во автомобилската индустрија од гледна точка на „OEM“ Процеси на ескалација Исполнување на повеќе специфични барања на купувачи Автомобилска индустрија SPICE Нов хармонизиран AIAG - VDA FMEA Стратегии за купување автомобили во Унгарија и во регионот Владина промоција на инвестиции во Унгарија и во регионот  Деталната агенда за настанот може да ја превземете од следниот ЛИНК   Ве информираме дека на конференцијата постои можност да се регистрирате како VIP партнер и да добиете попуст за рана резервација до 31.07.2019 година. Во продолжение Ви доставуваме информација за цените за учество на конференцијата:  “Earli Bird”  - 390 евра (со вклучен данок од 83 евра / лице), валидна до 30.06.2019, со VIP партнерски попуст 31.07.2019) “Holiday” – 470 евра (со вклучен данок од 101 евра /лице, валидна од 01.07.2019 до 15.09.2019) “Walk In” – 585 евра (со вклучен данок од 124 евра / лице, валидна од 15.09.2019 до 08.10.2019)  За дополнителни информации и регистрација Ве молиме посетете го линкот - EVENTS.QFD.HU.
Më tepër ...

Покана за учество на Саем за храна и пијалоци FOODEX Јапонија 2020

Покана за учество на Саем за храна и пијалоци FOODEX Јапонија 2020 22-07-2019

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со Министерството за надворешни работи и Амбасадата на Р.С.Македонија во Токио, Ве информира за можноста за учество на Саем за храна и пијалоци FOODEX Јапонија 2020. Foodex Japan е еден од најголемите саеми за храна и пијалаци во Азија и секоја година се одржува во Токио, Јапонија. На овој саем учествуваат голем број компании од целиот свет кои имаат интерес да извезуваат на јапонскиот и корејскиот пазар. Македонските компании кои сакаат да извезуваат храна и пијалаци во Јапонија имаат одлична можност да склучат партнерства на овој саем преку проактивен пристап како што е редовен follow-up на воспоставените контакти, подготовка на промотивни материјали на јапонски јазик и ангажирање локален персонал кој на саемот ќе комуницира со потенцијалните купувачи на јапонски. Постојат два начина за учество на саемот и тоа: Преку државен павиљон односно групно / индивидуално учество на компании. Крајниот рок за аплицирање на овој начин истекува на 25.10.2019 година. Повеќе информации за овој начин на учество се достапни на www.jma.or.jp/foodex/en/ ; и Учество на една до две компании преку павиљонот JETRO (Japan External Trade Organization) под многу поволни финансиски услови. Крајниот рок за поднесување апликација на овој начин истекува на 31.07.2019 година, преку пријава на http://www.jetro.go.jp/en/events/foodex2020/. За регистрирање на интерес за учество, како и за сите дополнителни информации, Ве молиме контактирајте не на телефон 02 3091 440 или на е-маил: info@chamber.mk.
Më tepër ...