ВО ЖИВО СО „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА“

ВО ЖИВО СО „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА“
Rregullativa afariste | 11-07-2018

На 11.07.2018, претставници од Проектот на УСАИД „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ зборуваа за актуелните проектни активности. За првпат четирите стопански комори во државата работат заеднички на ваков проект кој ќе резултира со зајакнување на нивните капацитети во процесот на посредување помеѓу компаниите од приватниот сектор и јавните институции во државата. Заедничкото делување на различни стопански комори не е честа појава во регионот и пошироко, и може да послужи за пример како сплотеноста во остварување на заеднички цели. Интервјуто беше спроведено и пренесувано во живо од страна на Facebook страната на USAID Macedonia, истото можете да го погледнете во целост и на видеото подолу.

 


Сподели