Лукаревска: Од 1 јуни барања за државна помош за мајската плата

Лукаревска: Од 1 јуни барања за државна помош за мајската плата
БизнисРегулатива | 28.05.2020

Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска, објави дека исплатата на државната помош за плати на засегнатите дејности од корона-кризата успешно се реализира за месец април и дека од 1 јуни почнува поднесувањето на барањата за месец мај.

 

„Успешно ја реализираме Мерката за финансиската поддршка за исплата на плати за месец април 2020 година. Од 1 јуни започнува поднесувањето на Барања за финансиска поддршка за исплата на платите за месец мај, а ние сме подготвени за прием и обработка истите“, објави Лукаревска на својот официјален Фејсбук профил.


Сподели