Комисијата на Платформата за јавно-приватен дијалог одржа тематски состанок со претставници од Владата за „Недела - неработен ден"

Комисијата на Платформата за јавно-приватен дијалог одржа тематски состанок со претставници од Владата за „Недела - неработен ден"
БизнисРегулатива | 17.02.2021

Во текот на вчерашниот ден претставниците на Платформата за јавно-приватен дијалог, се сретнаа со Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска дискутирајќи за нацрт решението на измени и дополнувања на Законот за работни односи, кои се однесуваат за „Недела - неработен ден".

Претставниците на бизнис секторот истакнаа дека сe' уште се дискутира помеѓу сите засегнати страни, во интерес на изнаоѓање на најсоодветно решение за бизнис заедницата во Република Северна Македонија.Сподели