Интервју со експертот за економија од Романија, г-дин Кристијан Бадер

Интервју со експертот за економија од Романија, г-дин Кристијан Бадер
БизнисРегулатива | 09.11.2018

За 18 години Романија успеа да го зголеми учеството на ИКТ индустријата во домашниот БДП за трипати споредбено со состојбите во 2000 година. Како успеа државата да го задржи овој кадар дома, и да го врати веќе заминатиот од странство? Погледнете го целосното интервју со експертот за економија од Романија, г-дин Кристијан Бадер на видеото подолу:

 Сподели