Г-ѓа Данела Арсовска, Претседател на Сојуз на стопански комори на Македонија и Г-ѓа Анита Никова, Извршен директор на МАСИТ гостуваа во емисијата Топ Тема на Телма ТВ на тема: Потенцијални даночни реформи

Г-ѓа Данела Арсовска, Претседател на Сојуз на стопански комори на Македонија и Г-ѓа Анита Никова, Извршен директор на МАСИТ гостуваа во емисијата Топ Тема на Телма ТВ на тема: Потенцијални даночни реформи
БизнисРегулатива | 08.11.2018

На ден 07.11.2018 година, Г-ѓа Данела Арсовска, Претседател на Сојуз на стопански комори на Македонија и Г-ѓа Анита Никова, Извршен директор на МАСИТ гостуваа во емисијата Топ Тема на Телма ТВ каде ги споделија ставовите на бизнис заедницата поврзани со најавената потенцијална даночна реформа, односно воведување на прогресивен данок од страна на Владата.

 

Имено, стопанските комори излегоа со заеднички став и барање за одложување на најавените даночни реформи за воведување на прогресивно оданочување, за најмалку 5 години. Целоста вест е достапна на следниот линк.

 

Погледнете ја емисијата Топ Тема на Телма ТВ на видеото подолу.

 Сподели