МАСИТ E-информатор мај - јули 2018

МАСИТ E-информатор мај - јули 2018 01.08.2018

 Погледнете ги сите активности во рамки на работењето на МАСИТ во периодот од мај до јули 2918 година.

Повеќе ...

Повик за учество во истражување во рамки на GIVE проект

Повик за учество во истражување во рамки на GIVE проект 23.03.2018

 Во рамки на проектот се спроведува прашалник кој е наменет за компаниите од ИКТ индустријата, автомобилската индустрија и обновлива енергија.

Повеќе ...

ИНТЕРВЈУА СО ВРАБОТЕНИ ВО КОМПАНИЈАТА УНЕТ

ИНТЕРВЈУА СО ВРАБОТЕНИ ВО КОМПАНИЈАТА УНЕТ 14.02.2018

Ви пренесуваме успешна приказна во рамки на Проектот, односно се работи за кандидатот Христина Јосифоска која максимално ги искористи стекнатите вештини и знаење од обуката. Таа успешно ја помина практичната работа во компанијата Унет и ја продолжи својата кариера со нова професија во ИТ светот.

Повеќе ...

ИНТЕРВЈУА СО ВРАБОТЕНИ ВО КОМПАНИЈАТА АССЕКО СЕЕ

ИНТЕРВЈУА СО ВРАБОТЕНИ ВО КОМПАНИЈАТА АССЕКО СЕЕ 13.02.2018

Ви пренесуваме успешна приказна во рамки на Проектот, односно се работи за кандидатот Дејан Пеески кој максимално ги искористи стекнатите вештини и знаење од обуката. Тој успешно ја помина практичната работа во компанијата АССЕКО СЕЕ и ја продолжи својата кариера со нова професија во ИТ светот.

Повеќе ...

Ден за добрина - хумана акција на членките и пријателите на МАСИТ

Ден за добрина - хумана акција на членките и пријателите на МАСИТ 22.12.2017

 МАСИТ иницираше проект за обезбедување и донација на новогодишни пакетчиња за деца од ранливи категории.

Повеќе ...