СКСЗМ се состана со Министерот за финансии

СКСЗМ се состана со Министерот за финансии 28.09.2020

Денес во просториите на Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија беше пречекан Министерот за Финансии г-дин Фатмир Бесими. СКСЗМ секогаш се води од основните принципи, врз кои постојано се стреми да се појави како мост кој ќе ги поврзи државните институции и бизнис заедницата, оценувајќи ја достигнатата досегашна соработка на највисоко ниво и подготвена во секое
Повеќе ...

Делегација од СКСЗМ одржа состанок со Министерот за Здравство

Делегација од СКСЗМ одржа состанок со Министерот за Здравство 24.09.2020

Делегација од Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија предводена од претседателот г-дин. Неби Хоџа одржа состанок со г-дин. Венко Филипче, Министер за здравство. Преку оваа средба СКСЗМ му честита на министерот за новата функција и исто така верува дека соработката ќе продолжи и понатаму. Во ова состојба на коронавирусот, не е важна само соработката во економската
Повеќе ...

СКСЗМ ја одржа VI-та седница на управниот одбор

СКСЗМ ја одржа VI-та седница на управниот одбор 17.09.2020

Денес во просториите на СКСЗМ се одржа шестиот состанок на Управниот Одбор. Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија, дури и во оваа пандемиска ситуација, продолжува да работи врз својата мисија и визија со придржување кон превентивните мерки. Во овие состаноци се дискутираат работи многу важни и приоритетни за реализација на работата на Комората. СКСЗМ секогаш ќе
Повеќе ...

СКСЗМ во средба со новиот Mинистер за земјоделство, шумарство и водостопанство

СКСЗМ во средба со новиот Mинистер за земјоделство, шумарство и водостопанство 17.09.2020

Делегација на Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија на чело со Претседателот г-дин Неби Хоџа оствари средба со г-дин Арјанит Хоџа, новиот Mинистер за земјоделство, шумарство и водостопанство. Овие состаноци се претворија веќе во традиција, со единствена цел да се зголеми соработката помеѓу државните институции и бизнис заедница. СКСЗМ му честита на министерот за новата функција
Повеќе ...

БКК и СКСЗМ: Да се укинат тестовите на КОВИД-19 меѓу двете земји

БКК и СКСЗМ: Да се укинат тестовите на КОВИД-19 меѓу двете земји 15.09.2020

Влијанието на кризата на пандемијата КОВИД-19 достигна огромни размери на глобално ниво. Оваа криза влијаеше врз дејноста на бизнисите и истовремено има големо влијание како на економски така и на социјален аспект. Со оглед на горенаведеното, владата на Република Северна Македонија и Република Косово треба да донесат одлуки што ќе го олеснат слободното движење на
Повеќе ...