Предизвиците на компаниите за изнаоѓање на квалитетна работна сила во модерното време - Скопје

Предизвиците на компаниите за изнаоѓање на квалитетна работна сила во модерното време - Скопје
БизнисРегулатива | 20.03.2019
ПОКАНА
ЗА ФОРУМ НА ТЕМА:
Предизвиците на компаниите за изнаоѓање на квалитетна работна сила во модерното време
20 Март 2019 (Среда)
Хотел Холидеј Инн – Скопје, Милениум сала 1
час 10:00 – 14:30

Почитувани,
Во насока на подобрување и полесно имплементирање на законите во Република Северна Македонија, проектот на УСАИД „Партнерство за подобра бизнис регулатива“, имплементиран од: Стопанска Комора на Северозападна Македонија, Стопанска Комора на Македонијга, Сојуз на Стопански Комори, и Стопанската Комора за Информатичко и Комуникациски Технологии – МАСИТ, и ЕПИ Центар Интернационал, организира форум на тема: Предизвиците на компаниите за изнаоѓање на квалитетна работна сила во модерното време.
 
Форумот е предвиден да се одржи во две сесии. Во првиот дел на форумот ќе се дискутира во кратки црти што се трендовите во работните односи што даваат некој мотив за да луѓето остануваат во една држава, правната регулатива и како стоиме ние, односно кои се нашите обврски со пристапување во ЕУ? Кои се законските прописи на ЕУ кои ќе се одразат во нашето законодавство?
Во вториот дел на форумот ќе се покаже компаративна анализа со соседните поразвиени земји во однос на прашањето како да се одржи кадарот во земјата и кои мерки треба да се преземат за да се задржи работната сила во земјата. Агендата за настанот е достапна на следниот линк.
 
Ве молиме, Вашето учество на форумот да го потврдите до 19 Март 2019 (вторник). Конакт: Мерсим Мемеди, е-маил: mersim.memedi@oemvp.org и Меритон Арслани, е-маил: meriton.arsllani@oemvp.org, tel: 02/3239-252, 076/314-359 и 076/397-503.

 


Сподели