ФОРУМ НА ТЕМА: СТРАТЕШКИ РАЗВОЈ НА ТУРИЗМОТ И ЕФЕКТИТЕ НА ДРЖАВНАТА ПОЛИТИКА ЗА НЕГОВА ПОДДРШКА

БизнисРегулатива | 11.12.2018

ФОРУМ НА ТЕМА:

СТРАТЕШКИ РАЗВОЈ НА ТУРИЗМОТ И

ЕФЕКТИТЕ НА ДРЖАВНАТА ПОЛИТИКА ЗА НЕГОВА ПОДДРШКА

 

11 декември 2018 година, 10:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 4  на 5-ти кат

 

Стопанската комора на Македонија, ве поканува да бидете дел од претстојниот Форум на тема: СТРАТЕШКИ РАЗВОЈ НА ТУРИЗМОТ И  ЕФЕКТИТЕ НА ДРЖАВНАТА ПОЛИТИКА ЗА НЕГОВА ПОДДРШКА.

 

На Форумот ќе присуствуваат претставници од бизнис заедницата, владини претставници, како и домашни и странски експерти кои ќе ги споделат своите искуства и ќе дадат предлози за развивање на секторот за туризам и угостителство. На крајот на Форумот предвиден е дел на кој ќе се зборува за усогласеност на компаниите со законската регулатива во Република Македонија.

 

Целта на Форумот е да се отвори дискусија за фактичката состојба на секторот за туризам и угостителство во Македонија, како и негово развивање и поддршкa од страна на државата преку креирање на нови туристички производи, услуги и алатки со цел да ја направат Македонија атрактивна туристичка дестинација.

 

Форумот го организира Стопанската комора на Македонија во рамките на Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива, а го спроведува ЕПИ Центар Интернационал во соработка со Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии – МАСИТ, Стопанската комора на Северозападна Македонија и Сојузот на стопански комори на Македонија.

 

Форумот ќе се одржи на 11 декември 2018 година (вторник), со почеток во 10:00 часот, во Стопанската комора на  Македонија, сала 4 на  5-ти кат.

 

Ве молиме вашето присуство да го потврдите најдоцна до 10 декември 2018 година (понеделник), на телефон 02 3244 036, е-адреса: belinda@mchamber.mk - лицето за контакт Белинда Миновска.


Сподели