Средба на Платформата за јавно приватен дијалог со претставници на економските ресори на Валдата

Средба на Платформата за јавно приватен дијалог со претставници на економските ресори на Валдата
БизнисРегулатива | 13.02.2021

Денес претсавниците на Платформата за јавно приватен дијалог, се сретна со претставници на економските ресори на Валдата за финално да ги продискутираат предлог мерките од 5тиот сет. Претставниците на бизнис секторот изразија задоволство за вклуцување на голем дел од нивните коментари и предлози. Апелираат и во иднина носењето на законски измени и механизми за поддрска на бизнисот, да се спроведуваат низ конструктивен и транспарентен јавно-приватен дијалог.


Сподели